تاثیر ورزش بر هورمون های زنانه

بدون شک هورمون‌ های زنانه نقش پررنگی در تنظیم عملکرد بدن زنان دارند. به شکلی که اگر این هورمون‌ ها به خوبی ترشح نشوند و وظیفه خود را انجام دهند هر زنی ممکن است با مشکلات جدی مواجه شود. ورزش بر هورمون‌ های زنانه تاثیر مثبتی گذاشته و چنانچه شما بتوانید ورزش مناسب را شناخته و آن را به درستی انجام دهید به هیچ عنوان با مشکل هورمون مواجه نخواهید شد. اما اینکه هورمون زنانه چیست و تاثیر یوگا بر هورمون زنان چه مقدار است؟ موضوعاتی می‌باشند که ما در این مقاله تحت عنوان تاثیر ورزش بر هورمون‌ های زنانه به آن پرداخته‌ ایم.پس اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید تا پایان این مقاله که یکی دیگر از سری مقالات سایت چیمن می‌باشد با ما همراه باشید.
 

هورمون زنانه چیست؟

در این قسمت از مقاله و قبل از اینکه به بررسی تاثیر ورزش بر هورمون‌های زنانه و معرفی بهترین ورزش‌ها برای اختلالات هورمونی بپردازیم، ابتدا نیاز است که شما بدانید هورمون زنانه چیست؟
هورمون‌ های زنانه پیام رسان‌ های شیمیایی می‌باشند، که توسط غدد درون ریز تولید می‌شوند و به جریان خون وارد شده و باعث تنظیم بسیاری از فرایندهای بدن مانند خواب، رشد و اشتها می‌شوند. یکی از انواع هورمون‌ زنانه هورمون‌ های جنسی می‌باشند که نقش بسزایی در تولید مثل دارند. البته هورمون‌ های جنسی در موارد دیگری مانند بلوغ و رشد جنسی، رشد استخوان و ماهیچه، التهابات، تنظیم سطح کلسترول و رشد مو نیز تاثیر گذار می‌باشد. شما می‌توانید با انجام برخی از ورزش‌ها مانند ورزش یوگا این هورمون های زنانه را به بهترین شکل ممکن تحریک نمایید.
 

بهترین ورزش ها برای اختلالات هورمونی

چنانچه دچار اختلالات هورمونی هستید، اصلاً جای نگرانی نیست. شما می‌توانید با انجام برخی از ورزش‌ها این اختلالات را از بین ببرید. برای از بین بردن اختلالات هورمونی مخصوصاً هورمون زنانه چند ورزش پیشنهاد شده است که مهمترین آنها عبارتند از:
 

یوگا

تاثیر یوگا بر هورمون زنان بر کسی پوشیده نیست با توجه به اینکه حرکات یوگا حرکاتی روان با کشش‌ های عمیق هستند می‌تواند باعث به وجود آمدن تمرکز ذهنی و آرامش در فرد شوند. در مواقعی که تطبیق حرکات با نفس‌های شما به وجود می‌آید پاسخ بدنتان با آرامش تحت تاثیر قرار گرفته و عدم تعادل در هورمون‌های کورتیزول خنثی می‌شود. این می‌تواند یک تاثیر یوگا بر هورمون زنانه باشد.
بین یوگا و هاتا یوگا دو نوع از یوگا هستند که می‌توانند به خوبی باعث آرامش شما شوند.چنانچه قصد دارید که ضربان قلب خود را تنظیم کنید و میزان عرق کردن را افزایش دهید می‌توانید یکی دیگر از انواع یوگا را مانند پاور وینیاسا یا آشتانگا را انجام دهید.
 

پیلاتس

با توجه به اینکه پیلاتس یک ورزش می‌باشد که کل بدن را با تاکید ویژه بر وجود آوردن قدرت مرکزی تقویت می‌کند می‌تواند یک گزینه مناسبی برای تقویت هورمون زنانه باشد. تمرکز این ورزش برهسته بدن برای زنانی که نیاز به تقویت قسمت میانی بدن، بعد از زایمان دارند بسیار مفید می‌باشد. البته درگیری عمیق عضلات در این ورزش باعث می‌ شود که تعادل هورمونی بیشتر شود و اختلالات هورمونی برطرف شوند.
 

پیاده روی

همانگونه که همه ما می‌دانیم پیاده‌ روی یک نوع ورزش کم فشار و در دسترس است، که هر شخصی می‌تواند در هر شرایطی آن را انجام دهد.ورزش پیاده‌ روی علاوه بر اینکه می‌تواند باعث پاکسازی ذهن شود این قابلیت را نیز دارد که استخوان‌ها را به خوبی تقویت کند. سلامت قلب و عروق یکی دیگر از مزایای پیاده‌ روی بوده و در نهایت این ورزش می‌تواند تاثیر بسزایی در برطرف کردن اختلالات هورمونی داشته باشد.
 

شنا

شنا یکی از ورزش‌هایی می‌باشد که علاوه بر ورزش می‌تواند یک تفریح نیز باشد.چنانچه می‌خواهید به وسیله تنظیم ضربان قلب اختلالات هورمونی را از بین ببرید. شنا یک گزینه ایده آل برای شما می‌باشد.همچنین شنا باعث می‌شود تا  استقامت شما بالا رفته و سلامت قلب و عروق شما نیز تضمین شود.
 

عوامل مؤثر بر تناسب اندام در بانوان

تناسب اندام برای هر شخصی بسیار مهم و حائز اهمیت می‌باشد این اهمیت در بانوان دوچندان می‌باشد، عوامل زیادی در تناسب اندام بانوان نقش دارند که از مهمترین این عوامل می‌توان به
 

ورزش

یکی از مهمترین عوامل موثر در تناسب اندام برای بانوان و همچنین تعادل هورمونی آنها، انجام ورزش به شکل منظم می‌باشد. شما می‌توانید با توجه به اهداف شخصی خودتان با ورزش کردن اقدام به تقویت عضلات، افزایش تناسب اندام و کاهش چاقی خود نمایید. به هیچ عنوان از تاثیر یوگا بر هورمون زنانه غافل نشوید.
 

تغذیه مناسب

تغذیه مناسب نه تنها برای به دست آوردن تناسب اندام بلکه برای سلامتی انسان بسیار مهم و ضروری می‌باشد. مصرف روزانه مقدار مناسبی از کربوهیدرات، چربی‌ها پروتئین، سبزیجات و میوه‌ها می‌تواند شما را به سمت داشتن اندامی مناسب سوق دهد.
 

خواب کافی

خواب با کیفیت و کافی اهمیت بسیار زیادی در حفظ تعادل هورمون زنانه و تناسب اندام دارد. با توجه به اینکه در طی خواب بدن اقدام به ترشح هورمون‌های مهمی می‌کند خواب باکیفیت و کافی می‌تواند باعث تناسب اندام در بانوان شود. بهترین زمان برای خوابیدن۱۱ شب تا ۷ صبح می‌باشد. البته یک چرت کوتاه نیم ساعتی در طول روز می‌تواند برای شما بسیار تاثیرگذار باشد.
 

مدیریت استرس

یکی از عوامل موثر در به وجود آمدن اختلالات هورمونی و همچنین افزایش وزن استرس می‌باشد. شما می‌توانید با انجام ورزش‌های تنفسی و مدیتیشن استرس خود را به خوبی کنترل نمایید.
 

سایر موارد موثر در تناسب اندام بانوان

بجز موارد ذکر شده از موارد دیگری مانند کنترل وزن، رعایت منظم برنامه‌های غذایی و ورزشی ،پشتیبانی اجتماعی و افزایش آگاهی در مورد بدن می‌توان به عنوان سایر موارد موثر در تناسب اندام بانوان اشاره کرد.

محصولات ورزشی چیمن رو ببینید
مت یوگا اریال یوگا یوگاویل آجر یوگا کاورمت قوری نتی کتاب الکترونیک

پرسش و پاسخ

هر سوالی در مورد این مقاله دارید بپرسید. مربیان متخصص پاسخ خواهند داد.