تقویت رحم و تخمدان با یوگا + بهترین حرکات برای سلامت رحم

فواید یوگا برای سلامتی رحم:


شواهد زیادی نشان دهنده تاثیر یوگا بر تقویت رحم است، البته بهتر است برای انجام تمرینات خصوصا در صورتی که اخیرا جراحی داشتید، با پزشک خود مشورت کنید. تمرینات کششی یوگا باعث افزایش گردش خون و در راستای آن تنظیم هورمون های بدن می شود، همین امر منجر به تقویت رحم و تخمدان می شود.

انجام یوگا و تمرینات مرتبط با تقویت رحم در افرادی که ممنوعیتی ندارند هیچ خطری ندارد و حتی باعث تعادل در سراسر بدن نیز می شود.


تاثیر یوگا بر درمان تخمدان پلی کیستیک:


PCOS یا سندرم تخمدان پلی کیستیک در اصل نوعی اختلال است که بر سطح هورمون زنان در سنین باروری اثر می گذارد، این بیماری با افزایش بیش از اندازه هورمون مردانه ( آندوژن ) در بدن تشخیص داده می شود. استفاده از یوگا برای درمان این بیماری پس از مصرف دارو و زیر نظر پزشک بسیار توصیه می شود، زیرا به تقویت بدن و سیستم هایی که تحت تاثیر این بیماری قرار گرفتند کمک می کند و استرسی که می تواند باعث تشدید این بیماری شود را کاهش می دهد. تحقیقات انجام شده بر روی تاثیر یوگا برای درمان تخمدان که به مدت 12 هفته بر روی 90 دختر نوجوان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک، نشان داد یوگا تا حد زیادی موجب کاهش اختلالات هورمونی می شود، رشد موهای زائد را کاهش می دهد و باعث نظم دادن به دفعات قاعدگی می شود. ژست های یوگا به تنظیم عملکرد غدد درون ریز، و در نتیجه به حل وزن، ناباروری و مشکلات روانی کمک می کند. برای مطالعه بیشتر در ضمینه یوگا برای بانوان، بلاگ فواید ورزش یوگا برای بانوان را مطالعه کنید.


تمرینات یوگا مناسب برای تقویت رحم و تخمدان:


مطالعات نشان داده است که یوگا می تواند به سلامت بدن و مدیریت چنین مشکلاتی تا حد زیادی کمک کند، تمرینات یوگا در آرامش ذهنی و جسمی تاثیر زیادی دارد و از یکی از فواید آن می توان به تقویت رحم و تخمدان اشاره کرد.

تمرینات یوگا درد های ملایم رحم را از بین می برد و موجب انعطاف عضلات اطراف لگن می شود، همان طور که می دانید،  سلامت جسمانی و روانی با یک دیگر رابطه مستقیم دارند لذا انجام این تمرینات با کاهش دردهای رحمی خصوصا در دوره قاعدگی، استرس و اضطراب ناشی از درد را از بین می برد. 

انجام تمرینات یوگا برای درمان تخمدان یک انتخاب عالی است اما نکته مهم در انتخاب آسانا هاست، به طور کلی برای درمان پلی کیستیک تخمدان و تقویت رحم، حرکاتی مناسب است که جریان خون در ناحیه لگن را افزایش دهد، ناحیه شکم را به آرامی تحریک کند، در ادامه به چند مورد از حرکات یوگا پیشنهادی برای درمان تخمدان می پردازیم :

ژست الهه دراز کشیده ( Supta Baddha Konasana ):

این حرکت از مناسب ترین حرکات یوگا برای درمان تخمدان و تقویت رحم است، به طوری که باعث تحریک تخمدان های فرد شده و همچنین گردش خون او را بالا می برد.

ژست کمان ( Dhanurasana ):


این ژست از مهم ترین و کمک کننده ترین ژست های یوگا برای درمان تخمدان است، حرکت کمان اندام های تناسلی را تحریک کرده، درد های قاعدگی را تسکین داده و همچنین کشش خوبی به بدن می دهد.

ژست مار کبرا ( Bhujangasana ):


این ژست از موثرترین تمرینات یوگا جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک است، این ژست باعث کشش در اندام های شکمی می شود و تخمدان ها را تحریک می کند تا عملکرد درستی داشته باشند.
 

ژست قایق ( Naukasana ):

این حرکت در ورزش دادن به ناحیه لگن بسیار موثر است، به حفظ قدرت در قسمت میانی بدن کمک می کند، عضلات شکم را تقویت می کند و اندام های بدن را از درون بهبود می بخشد.

ژست پروانه ( Baddha Konasana ):

این ژست در یوگا معروف به نابود کننده همه بیماری ها از جمله بیماری پلی کیستیک تخمدان است. این تمرین باعث تقویت عضلات و رباط های لگن و دستگاه تناسلی و مجاری ادراری، تحریک جریان خون در لگن، پشت و شکم، و کمک به عملکرد تخمدان ها می شود.

ژست بچه ( Balasana ):

این تمرین از بهترین انتخاب ها برای تقویت رحم و درمان تخمدان است زیرا قدرت لگن را تا حد زیادی بهبود می بخشد. نکته مهم در زمان انجام این تمرین آن است که حتما با شکم و معده خالی انجام شود.

ژست سوپرمن ( Shalabhasana ):

این تمرین یوگا برای درمان تخمدان مناسب است، به طوری که عملکرد تخمدان را تقویت می کند و به حفظ مقاومت به انسولین و سطح قند خون در محدوده طبیعی تا حد زیادی کمک می کند.

ژست آسیاب دستی ( Chaki Chalanasana ):

این حرکت به طور کلی به بهبود عملکرد اندام های شکمی ( مانند : کبد، پانکراس، کلیه ها )، ماساژ اندام های تناسلی و تحریک غدد درون ریز کمک می کند.

در ادامه به چند مورد از سوالاتی که ممکن است در طول خواندن مقاله برای شما پیش آمده باشد می پردازیم :

علائم سندرم پلی سیستیک چیست؟

از دسته علائم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد :
·      رشد بیش از اندازه مو در بدن
·      نامنظم بودن سیکل های قاعدگی
·      طاسی سر و آکنه شدید
·      مشکل در باردار شدن

آیا ممنوعیت خاصی در افراد مبتلا به بیماری پلی کیستیک، برای انجام تمرینات یوگا وجود دارد؟

اگر کیست تخمدان بزرگی دارید از انجام تمرینات شدید خودداری کنید، همچنین مانند تمامی مراحل یوگا به صدای بدن خود گوش دهید و به محض احساس درد، تمرینات را متوقف کنید، در صورت ادامه دار بودن درد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

آیا تمرینات یوگا برای درمان بیماری تخمدان پلی کیستیک کافی است؟

خیر، این تمرینات در صورتی کارآمد است که به همراه آن تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی نیز انجام شود.
 

سخن آخر

برای درمان بیماری پلی کیستیک تخمدان و همچنین تقویت رحم، تمرینات متناسب باید به طور منظم و مرتب انجام شوند، در کنار این تمرینات، تمرینات تنفسی و رژیم غذایی پرفیبر می تواند به سلامت رحم کمک کند. انجام این تمرینات باعث بهبود عملکرد دستگاه تناسلی در خانم ها، تقویت رحم و تخمدان و درنتیجه بارداری راحت تر می شود. به یاد داشته باشید، برای انجام تمرینات حتما با پزشک خود مشورت کنید، مربی خود را در جریان شرایط خود بگذارید و اگر احساس فشار در رحم یا تخمدان های خود داشتید، تمرینات را متوقف کرده و استراحت کنید.
 

محصولات ورزشی چیمن رو ببینید
مت یوگا اریال یوگا یوگاویل آجر یوگا کاورمت قوری نتی کتاب الکترونیک

پرسش و پاسخ

هر سوالی در مورد این مقاله دارید بپرسید. مربیان متخصص پاسخ خواهند داد.