روز جهانی یوگا چه روزی است؟ + تاریخچه یوگا

روز جهانی یوگا

ورزش یوگا ترکیبی از تمرینات بدنی، آرامش، کنترل تنفس، کنترل رژیم غذایی تفکرات مثبت و البته مدیتیشن می‌باشد. هدف انجام ورزش یوگا هماهنگی ذهن با بدن و محیط می‌باشد. در این ورزش حرکت‌های بدنی بسیار کمتر از سایر ورزش‌ها می‌باشد و بیشتر تمرکز بر روی تکنیک‌های تنفس و مدیتیشن می‌باشد. این ورزش که آن را میتوان برخاسته  از کشور هندوستان و به نوعی عبادت هندوها دانست، قدمت زیادی دارد. با این وجود این ورزش در بسیاری از کشورها تایید نمی‌شود حتی برخی از کشورها مانند چین و پاکستان این ورزش را ابزار کشور هندوستان برای جنگ نرم میدانند. با این حال چند سالی است که یوگا به عنوان یک ورزش دارای روز جهانی شده است. اینکه چه کسی باعث به وجود آمدن روز جهانی یوگا شد؟سنت‌های روز جهانی یوگا چیست؟سوالاتی می‌باشند که ما در این مقاله تحت عنوان روز جهانی یوگا چه روزی است به آن پرداخته‌ایم. پس اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات در این زمینه هستید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

تاریخچه یوگا

در این قسمت از مقاله و قبل از اینکه به معرفی بنیانگذار روز جهانی یوگا و همچنین تاریخچه این روز بپردازیم ابتدا نگاهی به تاریخچه یوگا داشته باشیم.

به گفته اکثر محققان تاریخچه یوگا به بیش از ۵۰۰۰ سال قبل یعنی آغاز تمدن‌های انسانی در هند باستان برمی‌گردد. بسیاری از اساتید یوگا بر این عقیده می‌باشند که سر منشأ یوگا مکتب شامانیسم بوده است. که هدف اول آنها از یوگا شفا دادن مردم و در عین حال تشویق آنها به مذهب بوده است. اولین شواهدی که نشان میدهد یوگا عبادت و یا ورزش ملی هندوستان بوده است اشکال حک شده یوگا بر سنگی در کوه‌های هندوستان می‌باشد که برخی از حرکات یوگا را نشان می‌دهد. البته کشف سنگ نوشته‌های ساراواتی در هندوستان  که بیش از ۳۰۰۰ سال قدمت دارند این موضوع را تایید می‌کنند. در نوشته های روی این سنگ آمده است که راه رسیدن به قدرت بزرگ، یوگا است. جالب است که بدانید قدیمی‌ترین آموزش‌های ورزش یوگا بر روی این سنگ نوشته حک شده است.

پس می‌توانیم یوگا را یک عبادت و یا ورزش هندی بدانیم که به مرور از هندوستان به سایر مکاتب شرقی گسترش یافت. اساتید یوگای باستان به منظور استاندارد کردن این ورزش سبک‌های کلاسیک یوگا را در هند و سایر کشورهای شرقی به وجود آوردند که این سبک‌ها برگرفته از همان حرکات منقش بر سنگ‌ها می‌باشد. کم کم یوگا به عنوان یک ورزش موثر در سلامت روح و جسم به همه دنیا راه یافت.

روزجهانی یوگا

چه کسی این روز را جهانی کرد؟

با توجه به اینکه یوگا به نوعی عبادت هندوها می‌باشد و از آن به عنوان ورزش سنتی کشور هندوستان یاد می‌شود. سفیر هند آسوکه کومار موکِرجی به دستور نخست وزیر هند نارِندرا مودی قطعنامه‌ای را برای تعیین روز جهانی یوگا تنظیم کرد. پس می‌توانیم نارِندرا مودی نخست وزیر هندوستان را به عنوان به وجود آورنده روز جهانی یوگا بدانیم. 

تاریخچه روز جهانی یوگا

در تاریخ ۲۷ سپتامبر سال ۲۰۱۴ میلادی، نارِندار مودی نخست وزیر هند در سازمان ملل موضوع روز جهانی یوگا را مطرح نمود. نخست وزیر هندوستان در سازمان ملل با بیان اینکه یوگا یک هدیه گرانبها از سنت‌های قدیم هندوستان می‌باشد این ورزش را در برگیرنده اتحاد فکر و عمل، ذهن و جسم، بایدها و نبایدها دانست. او با تاکید بر این موضوع که یوگا فقط تمرین بدنی نیست بلکه کشف احساس یکی بودن انسان و طبیعت است درخواست روز جهانی این ورزش را مطرح نمود. درخواست نارِندار مودی با واکنش مثبت ۱۷۷ کشور عضو سازمان ملل پاسخ داده شد و روز ۲۱ ژوئن به عنوان روز جهانی یوگا به ثبت رسید. دلیل ثبت این روز به عنوان روز جهانی یوگا این است که این روز بلندترین روز سال می‌باشد و خورشید نسبت به سایر روزها مدت زمان بیشتری در آسمان حضور دارد. 

فلسفه ی روز جهانی یوگا

شاید وقتی برای اولین بار نخست وزیر هندوستان در سازمان ملل 21 ژوئن را به عنوان روز جهانی یوگا پیشنهاد داد تنها فلسفه و هدف آن ثبت این ورزش باستانی و کهن به نام کشور هندوستان بود. اما این روز می‌تواند فلسفه‌های دیگری داشته باشد. به عنوان مثال یکی از فلسفه‌هایی روز جهانی یوگا پیوند انسان و طبیعت است با توجه به اینکه ورزش یوگا بیشتر بر تمرکز و آرامش تاکید دارد می‌توان با انجام این ورزش تا اعماق طبیعت نفوذ کرد.

سنت های روز جهانی یوگا

با توجه به اینکه بیشتر از یک دهه از روز جهانی یوگا نمی‌گذرد،پس نمی‌ توان به مانند سایر رسوم از سنت‌های قدیمی برای برگزاری این روز استفاده کرد. با توجه به اینکه ورزش یوگا یک ورزش باستانی  متمرکز بر ذهن و بدن می‌باشد اکثر مردم در روز جهانی یوگا به انجام این ورزش می‌پردازند تا به وسیله آن بتوانند ذهن خود را از شلوغی‌های روزمره پاک کنند.

در بسیاری از کشورها ، که طرفداران این ورزش زیاد هستند علاقه مندان در یک فضای باز دور هم جمع می‌شوند و به صورت جمعی تمرینات یوگا را انجام می‌دهند.

گفتن تبریک روز جهانی یوگا به اساتید این رشته و ورزشکاران فعال در این رشته می‌تواند جز سنت‌های روز جهانی یوگا باشد. 

روز جهانی یوگا در ایران

روز جهانی یوگا  در تقویم میلادی مصادف با ۲۱ ژوئن و در کشور ایران یکم تیر ماه می‌باشد. همه ساله علاقمندان به یوگا در کشور ایران این روز را با رفتن به فضاهای باز و انجام حرکات یوگا جشن می‌گیرند برای چند سال روز جهانی یوگا در توچال تهران برگزار می‌ شد.که بنا بر مشکلاتی انجام این مراسم لغو شد.

 

پیام های تبریک روز جهانی یوگا

شما می‌توانید برای اساتیدی که آموزش‌هایی در مورد یوگا به شما داده‌اند و یا حتی عزیزانتان که این ورزش را به شکل تخصصی دنبال می‌کنند در روز جهانی یوگا پیام‌های تبریک بفرستید. ما در ادامه چند پیام تبریک زیبا مخصوص روز جهانی یوگا را با شما به اشتراک می‌گذاریم.

 

یوگا راهی به منظور رهایی انسان می‌باشد. روز جهانی یوگا را به شما که با انجام این ورزش  از همه انرژی‌های منفی رهایی پیدا کرده اید تبریک می‌گوییم.

 

همه ورزش‌ها به مانند نثر هستند، اما یوگا شعر حرکات است. در آن هنگام که دستور زبان یوگا را درک کردید می‌توانید شعر خود را از حرکات آن بنویسید. روز جهانی یوگا مبارک باد

 

یوگا به شکلی عمل می‌کند که ما تمام توجه خودمان را به سوی فعالیتی که مشغول آنیم هدایت کنیم. 21 ژوئن روز جهانی یوگا بر شما مبارک باد.

 

یوگا برای من فقط ورزشی به منظور آمادگی جسمانی نیست، من آن را تلاشی بر روی خود می‌دانم. روز جهانی یوگا مبارک باد

 

یوگا تنها تکرار کردن چند حرکت نیست، بلکه بیشتر اکتشاف و کشف انرژی‌های ظریف زندگی است.روز جهانی یوگا بر شما مبارک باد.

 روز حهانی یوگا

جمع بندی

ما در این مقاله تحت عنوان روز جهانی یوگا چه روزی است؟ به بررسی کامل این موضوع پرداختیم. به عنوان جمع‌بندی این موضوع می‌توانیم بگوییم که روز ۲۱ ژوئن روز جهانی یوگا می‌باشد. مدت زمان زیادی از روز جهانی یوگا نمی‌گذرد در واقع در سپتامبر سال ۲۰۱۴ میلادی بود که نارِندار مودی نخست وزیر هند موضوع روز جهانی یوگا را در سازمان ملل مطرح کرد و با پاسخ مثبت ۱۷۷عضوی سازمان ملل مواجه شد. در طول این ۱۰ سال افراد علاقمند به یوگا این روزا را با حضور در فضای باز و انجام حرکات یوگا جشن می‌گیرند.

در نهایت هر ورزشی نیاز به ابزاری برای بهتر انجام داد آن ورزش را دارد، در یوگا اساسی ترین ابزار مورد نیاز مت یوگا است. مفتخریم که در چیمن بهترین ابزار یوگا با بالاترین کیفیت را خدمت شما عزیزان ارائه می دهیم. شما برای خرید مت یوگا میتوانید به قسمت محصولات سایت مراجه کنید.

امیدواریم که با مطالعه این مقاله اطلاعات کافی در مورد این موضوع به دست آورده باشید.

محصولات ورزشی چیمن رو ببینید
مت یوگا اریال یوگا یوگاویل آجر یوگا کاورمت قوری نتی کتاب الکترونیک

پرسش و پاسخ

هر سوالی در مورد این مقاله دارید بپرسید. مربیان متخصص پاسخ خواهند داد.