پیلاتس و یوگا + تفاوت‌ها و شباهت‌ها

داشتن سبک زندگی سالم می‌تواند تضمین‌کننده سلامتی جسمی شما باشد. یکی از مهم‌ترین اقداماتی که به این منظور باید انجام دهید، ورزش کردن است. ورزش به شکل‌های گوناگونی انجام می‌شود و هر ورزش نیز شامل اقدامات و قوانین مختلفی می‌شود. پیلاتس و یوگا دو مورد از مهم‌ترین و جذاب‌ترین فعالیت‌های فیزیکی هستند که امروزه مورد توجه و محبوبیت زیادی قرار گرفته‌اند. شایان ذکر است با وجودی که هر وقت درباره یوگا صحبت می‌شود معمولا آن را با عنوان ورزش یوگا بیان می‌کنند، در واقع یوگا یک ورزش به حساب نمی‌آید. شاخه‌های مختلف ورزشی فعالیت‌هایی هستند که عمدتا به پرورش جسم و کمک به سلامتی فیزیکی فرد کمک می‌کنند. درست است که هر ورزش تاثیرات روحی و روانی نیز بر انجام دهنده خود دارد اما میزان این تاثیرات در شاخه‌های ورزشی به هیچ وجه با عمق تاثیرات روحی و روانی که یوگا بر تمرین‌کننده یوگا می‌گذارد قابل مقایسه نیست.

 

 

واقعیت این است که آساناهای یوگا ورزش نیستند، بلکه تکنیک‌هایی هستند که با قرار دادن بدن در وضعیت فیزیکی خاص، باعث پرورش آگاهی، خودآسایی، تمرکز و مراقبه در فرد می‌شوند. هر چند انجام این آساناها باعث بهبود سلامتی جسمی و افزایش قابلیت‌های فیزیکی مانند انعطاف و قدرت عضلانی می‌شوند، اما مقصود، هدف و کارکرد این آساناها چیزی بسیار بیشتر از تنها یک فعالیت فیزیکی است. از این گذشته عده زیادی پیلاتس و یوگا را یکی می‌دانند، درحالی‌که این دو مورد کاملاً متفاوت بوده و با اهداف مختلف و به شکل‌های گوناگونی انجام می‌شوند.

پیلاتس چیست؟

برای آن که بدانیم تفاوت پیلاتس و یوگا چیست، باید با هر یک از این دو فعالیت محبوب آشنا شویم. پیلاتس نوعی تمرین کششی با قابلیت درگیر کردن جسم و ذهن است. تمرینات این ورزش برای بهبود آمادگی جسمانی کلی بدن و همچنین کنترل ذهن بسیار مؤثر هستند. این ورزش برای تقویت بخش میانی بدن هم بسیار مفید واقع می‌شود. درواقع می‌توان گفت تمرکز اصلی پیلاتس بر تعادل و انعطاف‌پذیری است. همچنین احتمال آسیب‌دیدگی در پیلاتس بسیار کمتر از دیگر ورزش‌ها است.

 

 

منظور از اینکه این ورزش بر ارتباط ذهن و بدن تمرکز دارد این است که همزمان با تمرینات جسمانی که شما انجام می‌دهید، ذهنتان نیز باید به طور مرتب و مداوم از نحوه هماهنگی حرکات بدن و تنفس صحیح برخوردار باشد.

یوگا چیست؟

یوگا نیز همچون پیلاتس، فعالیتی بسیار مفید و پرطرفدار است. درواقع یوگا تمرینی باستانی محسوب می‌شود که شامل تنفس عمیق، تمرکز و ژست‌های بدنی می‌شود. انجام تمرینات یوگا به طور منظم موجب افزایش قدرت، استقامت، انعطاف‌پذیری، آرامش و تندرستی بدن می‌شود. تمرینات این ورزش، ذهنی و جسمانی است که بر کنترل درد و کاهش استرس اثر می‌گذارند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید یوگا انواع مختلفی دارد که هر یک مزیت‌های مخصوص خود را شامل می‌شوند. انواع یوگا شامل آشتانگا یوگا، بیکرام، هاتا، آینگار، کریپالو، کوندالینی، یوگای قدرتی، شیواناندا، وینی، یین، یوگای بارداری و یوگای ترمیمی می‌شود.

یوگا و پیلاتس

فواید یوگا چیست؟

یوگا فواید و مزیت‌های بسیاری دارد. ایجاد قدرت عضلانی، افزایش انعطاف‌پذیری، تقویت تنفس بهتر، تقویت سلامت قلب، کمک به درمان اعتیاد و در نهایت کاهش استرس و اضطراب ازجمله فواید این ورزش هستند. همچنین یوگا می‌تواند به کاهش افسردگی، بهبود خواب، کاهش دردهای مزمن، افزایش سلامت کلی و کیفیت زندگی نیز کمک کند.

 

 

جالب است بدانید یکی از ورزش‌هایی که در زمان بارداری توصیه می‌شود، یوگا است. انجام این ورزش به طور مرتب و منظم موجب می‌شود که خانم‌های باردار آرامش، تعادل، و فرم بدنی بهتری داشته باشند. از بین رفتن تعادل هورمون‌ها در دوران بارداری می‌تواند شرایط روحی مادران را تحت‌تأثیر قرار دهد. این ورزش کمک می‌کند که مادران بتوانند چنین تغییراتی را بهتر کنترل کنند. همچنین یوگا می‌تواند تأثیرات شگفت‌انگیزی روی زایمان داشته باشد و به راحت شدن فرایند آن کمک کند.

فواید پیلاتس چیست؟

زمانی که از ورزش‌هایی همچون پیلاتس و یوگا سخن به میان می‌آید نمی‌توان از مزیت‌های آن‌ها چیزی نگفت. پیلاتس نیز همچون سایر ورزش‌ها فواید و مزیت‌هایی دارید. ازجمله فواید پیلاتس می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بهبود حالت ایستایی بدن: ممکن است شما نیز عادت داشته باشید که به حالت قوز بنشینید. پیلاتس کمک می‌کند تا وضعیت ایستایی بدن شما بهبود پیدا کند. درواقع این ورزش فرم بدن شما را اصلاح کرده و دردهای کمر، شانه و گردن را از بین می‌برد.
  • افزایش قدرت قسمت میانی بدن: منظور از قسمت میانی بدن عضلات اطراف تنه است که شامل عضلات شکمی، عضلات پشت و سایر عضلات همچون سرینی و کف لگن می‌شوند. این عضلات بر اثر تقویت و افزایش انعطاف‌پذیری در حفظ تعادل و ثبات بدن مؤثر هستند.
  • کاهش کمردرد: تمرینات پیلاتس موجب منقبض و آزاد شدن فیله کمر، عضلات عمقی شکم و کف لگن می‌شود. می‌توان گفت این عضلات همچون ستون‌های یک ساختمان در بدن انسان هستند. ازاین‌رو نقش بسیار مهمی را در حفظ ثبات و قدرت بدن ایفا می‌کنند.

افزایش انرژی، جلوگیری از آسیب‌دیدگی و صدمات، افزایش آگاهی بدن، کاهش استرس، بهبود کیفیت خواب، بهبود انعطاف‌پذیری بدن و دامنه حرکتی، بهبود تعادل بدن، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت استخوان‌ها، روحیه بهتر و آرام‌تر و برطرف کردن علائم قاعدگی از دیگر فواید این ورزش محسوب می‌شوند.

فواید و مزایای پیلاتس

یوگا یا پیلاتس؟ کدام بهتر است؟

به‌طورکلی این دو فعالیت تفاوت‌های زیادی با هم دارند. به همین جهت نمی‌توان آن دو را با هم مقایسه کرد. برای انتخاب میان پیلاتس و یوگا باید هدفی را که از انجام تمرین دارید را بررسی کنید. هر یک از این دو در جنبه‌های مختلف و به شکل متفاوتی عمل می‌کنند و تأثیرات گوناگونی دارند. بدین ترتیب باید با در نظر گرفتن هدف خود، فعالیت بهتر برای خود را از میان این دو مورد انتخاب کنید.

 

 

کاهش وزن

یکی از اهداف اصلی اغلب افراد در مورد ورزش کردن، کاهش وزن است. اگر شما هم هدفتان از ورزش کردن کاهش وزن است، بهتر است پیلاتس را انتخاب کنید. دقت نمایید که تمرین هر دوی پیلاتس و یوگا می‌توانند به کاهش وزن کمک کنند؛ اما ویژگی‌های پیلاتس باعث شده که برای این هدف گزینه بهتری باشد. در پیلاتس شما تحرک بیشتری دارید، بدین ترتیب کاهش وزن سریع‌تر اتفاق میافتد.

از سوی دیگر نیز استفاده از برخی لوازم همچون کش پیلاتس، کش لوپ و توپ‌های بزرگ و کوچک پیلاتس هم می‌توانند باعث شوند که شما تحرک بیشتری داشته باشید و فشار متفاوتی را تحمل کنید. به همین جهت کالری بیشتری هم خواهید سوزاند.

بهبود و درمان آسیب ها با پیلاتس و یوگا

پیلاتس یکی از ورزش‌هایی است که می‌تواند به بسیاری از آسیب‌های بدنی کمک کند. به‌طورکلی در هنگام اجرای تمرینات پیلاتس، فشار سنگینی به بدن وارد نمی‌شود. همین موضوع باعث شده تا حتی سالمندان هم بتوانند این ورزش را انجام دهند. جالب است بدانید که پیلاتس می‌تواند به درمان درد کمر، قوز، دردهای زانو و لگن و حتی بهبود دررفتگی آن‌ها کمک کند. همچنین تمرینات پیلاتس به شکلی هستند که می‌توانند برای بیماران مبتلا به ام اس هم مفید باشند.

این در حالی است که در انجام یوگا حرکاتی وجود دارد که نیازمند کشش نسبتاً بالایی است. ستون فقرات و مفاصل به شکل قابل‌توجهی در یوگا درگیر می‌شوند که ممکن است چنین موضوعی برای بسیاری از افرادی که مشکل جسمی دارند، سخت و حتی غیرقابل‌تحمل باشد. در برخی مواقع مشکلات جسمانی می‌توانند محدودیت‌هایی را برای انجام یوگا به وجود آورند که باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشید؛ در غیر این صورت مشکلات شما تشدید خواهند شد. البته این را هم باید اضافه کرد که سبک‌های مختلف یوگا شدت متفاوتی دارند و سالمندان و افراد با مشکلات حرکتی می‌توانند از سبک‌ها و روتین‌های مناسب یوگا استفاده کنند. در صورت لزوم فرد می‌تواند از یوگا با صندلی نیز استفاده کند.

فواید یوگا و پیلاتس برای بدن

آمادگی جسمانی

یکی از مهم‌ترین تغییراتی که پس از انجام اغلب تمرین‌های فیزیکی از جمله پیلاتس و یوگا حاصل می‌شود، افزایش آمادگی جسمانی است. برای افزایش آمادگی جسمانی، نمی‌توان از میان این دو یکی را به‌عنوان بهترین گزینه انتخاب کرد؛ زیرا هر دوی آن‌ها تأثیرات مشابهی در این زمینه دارند. به‌طورکلی در مقایسه با دیگر ورزش‌ها، این دو ورزش فشار چندان زیادی به شما وارد نمی‌کنند و به‌مرورزمان باعث افزایش آمادگی جسمانی شما خواهند شد.

 

 

بهبود وضعیت روحی

یوگا تمرین تعادل است میان جسم و روح. بدین ترتیب با انجام آن بسیاری از مشکلات روحی همچون اضطراب شما بهبود پیدا می‌کند. در انجام یوگا تمرکز زیادی روی تمرینات تنفسی وجود دارد که می‌تواند به شکل چشمگیری در افزایش آرامش شما تأثیر داشته باشد. اگرچه همه ورزش‌ها می‌توانند باعث افزایش نشاط شما شوند، اما تأثیرات یوگا در این زمینه با هیچ ورزش دیگری قابل‌مقایسه نیست.

انعطاف پذیری بدن با یوگا و پیلاتس

یکی از مهم‌ترین اهدافی که یوگا دنبال می‌کند، افزایش انعطاف بدن است. به‌طورکلی تمرینات یوگا در راستای انعطاف بیشتر بدن است. البته پیلاتس هم می‌تواند در انعطاف‌پذیری بدن مؤثر باشد. به همین جهت هر دو ورزش‌های یوگا و پیلاتس در این خصوص مؤثر عمل می‌کنند.

اصلاح فرم بدن

یکی از اهداف ورزش، رسیدن به تناسب‌اندام است. برای این منظور پیلاتس می‌تواند بسیار مؤثر باشد. همانطور که اشاره شد پیلاتس در قدم اول باعث می‌شود که مشکلاتی همچون قوز کمر برطرف شود. به همین ترتیب نیز از ایجاد قوز و خمیدگی جلوگیری می‌کند. پس از این نیز پیلاتس باعث می‌شود که اندام شما به تناسب برسد.

 

 

افزایش آستانه تحمل درد و فشار با پیلاتس و یوگا

همانطور که گفتیم یوگا باعث ایجاد تعادل در میان جسم و روح شما خواهد شد. بدین ترتیب توانایی ذهنی شما در پذیرش و تحمل درد افزایش پیدا خواهد کرد. البته پیلاتس هم می‌تواند باعث شود که شما بتوانید فشار بیشتری را تحمل کنید؛ اما یوگا در این خصوص بهتر عمل می‌کند.

ترکیب یوگا و پیلاتس

ترکیب یوگا و پیلاتس

همان‌طور که اشاره شد مدتی است که یوگا و پیلاتس با استقبال فراوانی از سمت مردم سراسر جهان مواجه شده‌اند. حتی می‌توان گفت بسیاری از صاحبان علم نیز توصیه می‌کنند تا از این ورزش‌ها استفاده نمایید. برخی از افراد، هم به یوگا و هم به پیلاتس علاقه دارند. به همین دلیل می‌پرسند که آیا می‌شود این دو را با یکدیگر ترکیب نمود؟ پاسخ به این پرسش بله است. خوشبختانه می‌توان این دو فعالیت مفید را با یکدیگر ترکیب نمود تا از مزایای هر دو آن‌ها بهره برد.

ترکیب هر دو ورزش با یکدیگر سبب افزایش قدرت جسمانی، بهبود انعطاف‌پذیری، افزایش تمرکز، بهبود تعادل و ذهن می‌شود. درواقع ترکیب این دو ورزش می‌تواند تمرین‌های کامل و خوبی را تشکیل دهند و گروه‌های مختلف عضلانی را درگیر کنند. ازاین‌رو سلامت کلی جسم، ذهن و روح را ارتقا می‌دهند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید امروزه بسیاری از باشگاه‌ها و استودیوهای ورزشی کلاس‌هایی را تحت عنوان یوگالاتس یا پیوگا تشکیل می‌دهند. درواقع این کلاس‌ها ترکیبی از پیلاتس و یوگا هستند و مربی حرکات هر دو ورزش را تلفیق می‌کند.

چه کسانی می توانند پیلاتس و یوگا انجام دهند؟

به‌طورکلی ورزش کردن امری است که برای سلامتی هر کسی ضروری محسوب می‌شود. پیلاتس و یوگا نیز از تمرین‌های نسبتاً سبکی هستند که انجام آن‌ها در سطح مقدماتی، چندان سخت نیست. به همین جهت تقریباً اغلب افراد می‌توانند آن را انجام دهند. در این میان افرادی که وضع روحی نامناسبی دارند و به دنبال راهی برای تسکین ذهن و حتی درمان افسردگی خود هستند، می‌توانند از یوگا استفاده کنند. به همین ترتیب نیز افرادی که مشکلات جسمی دارند، می‌توانند از پیلاتس استفاده کنند.

دقت داشته باشید که انجام خودسرانه تمرینات پیلاتس و یوگا کار صحیحی نیست. بهتر است پیش از شروع این ورزش‌ها با یک متخصص صحبت کنید تا در ابتدا شرایط و سلامت جسمانی شما را مورد ارزیابی قرار دهد. سپس نیز با توجه به مشکلات شما و شرایطی که دارید، برنامه‌ای برایتان تنظیم کند که متناسب با نیازهای شما بوده و اهداف درمانی دنبال می‌کند. بعضی از مشکلات جسمی نیز می‌توانند حساسیت انجام این دو ورزش را بالا ببرند که حتماً باید در خصوص آن‌ها اطلاعات کسب کنید و از متخصص کمک بگیرید.

چه افرادی نباید یوگا انجام دهند؟

چه افرادی نباید یوگا انجام دهند

پیلاتس و یوگا از فعالیت‌های پرطرفدار هستند و افراد زیادی تمایل به انجام آن‌ها دارند. حال شاید در این خصوص برایتان سؤال ایجاد شود که چه افرادی می‌توانند یوگا انجام دهند و چه افرادی از انجام آن منع می‌شوند؟ در این خصوص باید گفت که افرادی با مشکلات جسمی خاص، نباید این ورزش را انجام دهند. آسم، بیماری‌های قلبی، مشکلات مربوط به بالا رفتن فشارخون، مشکلات عضلانی و استخوانی از مواردی محسوب می‌شوند که می‌توانند انجام یوگا را تحت‌تأثیر قرار دهند.

افراد مبتلا به این مشکلات و همچنین افرادی که دردهای عضلانی و اسکلتی دارند نباید بدون مشورت متخصص این تمرین را انجام دهند. در نهایت خانم‌های باردار نیز باید از حرکات متفاوتی استفاده کنند که متخصص می‌تواند به بهترین شکل آن‌ها را مشخص کند.

 

 

چه افرادی نباید پیلاتس انجام دهند؟

ازآنجایی‌که افراد زیادی به این ورزش علاقه دارند، شاید بخواهید بدانید که چه افرادی می‌توانند پیلاتس انجام دهند و چه افرادی نباید آن را انجام دهند. به‌طورکلی اغلب افراد می‌توانند پیلاتس را انجام دهند. در این میان بهتر است افرادی که مشکلات لخته شدن خون دارند یا فشارخون آن‌ها دائماً در حال نوسان است، بهتر است در خصوص این ورزش دقت زیادی به خرج دهند و حتماً با مشورت یک متخصص آن را انجام دهند.

از سوی دیگر مشکلاتی همچون پوکی‌استخوان و یا نرمی‌استخوان، آسیب‌های مفصلی یا تورم آن، مشکلات مربوط به دیسک و ستون فقرات نیز حساسیت بسیار بالایی دارند و افراد مبتلا به این مشکلات باید حتماً تحت‌نظر متخصص و با رعایت اصول، این ورزش را انجام دهند.

اگر شما هم از علاقه‌مندان به ورزش‌های پیلاتس و یوگا هستید و قصد شروع آن را دارید، باید از تجهیزات مناسبی استفاده کنید. همچنین می‌توانید به کمک برخی کتاب‌ها، آموزش‌های لازم را در این خصوص فراگرفته و با اطلاعات کامل اقدام به انجام آن‌ها نمایید. برای تهیه هر یک از این موارد نیز می‌توانید به چیمن اعتماد کنید. این مجموعه در راستای بهبود سلامت مخاطبان خود، خدمات منحصربه‌فردی را به شما ارائه خواهد داد.

 

محصولات ورزشی چیمن رو ببینید
مت یوگا اریال یوگا یوگاویل آجر یوگا کاورمت قوری نتی کتاب الکترونیک

پرسش و پاسخ

هر سوالی در مورد این مقاله دارید بپرسید. مربیان متخصص پاسخ خواهند داد.